YUPO Tako stickers

YUPO Tako stickers zijn stickers gemaakt van zelfklevend polypropyleen. Dit is een folie die met hele kleine zuignapjes (zoals die van een inktvis) aan de ondergrond plakt. De stickers worden meestal aangeduid met de term YUPO Tako. Zo heet namelijk het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Naast de YUPO Tako heb je ook nog de YUPO Jelly. Deze stickersoorten lijken op elkaar en worden van hetzelfde materiaal gemaakt. Het verschil zit in de kleur. De YUPO Tako is wit en de YUPO Jelly transparant. Verder zijn beide stickersoorten gelijk.

Plaatje van een inktvis. Plaatje van een inktvis. Het folie van YUPO Tako stickers plakt met kleine zuignapjes, zoals die van een inktvis. .

Gebruik YUPO Tako stickers

De YUPO Tako plakt het beste op gladde ondergronden. Omdat je geen last hebt van magnetische of statische lading, zijn ze ook geschikt om op elektrische apparaten te plakken. Ze worden dan ook veel gebruikt om informatie te geven over bepaalde apparatuur. Andere plekken waarop ze geplakt worden zijn beeldschermen, drankautomaten, computerspelletjes en mobiele telefoons. Ook worden ze gebruikt als tijdelijke raamsticker. Bij gewone raamstickers kun je na het verwijderen last hebben van lijmresten. Dat is bij de YUPO Tako niet het geval.

Lijmvrije stickers

De YUPO Tako valt in de categorie lijmvrije stickers. Net als bij magneetstickers en statische stickers wordt er geen lijm gebruikt om de sticker aan het oppervlakte te plakken. Lijmvrije stickers zijn daardoor meerdere keren te gebruiken en makkelijk te verwijderen. Vandaar dat dit soort stickers erg handig is voor onder andere tijdelijke acties. Een ander voordeel is dat deze stickers makkelijk op te plakken zijn. Je hebt geen last van luchtbellen. Ook kun je de sticker makkelijk op een andere plek plakken als je toch niet helemaal tevreden bent.

Eigenschappen YUPO Tako

De YUPO Tako is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Het materiaal bevat geen pvc. Ook is het materiaal volledig recyclebaar. Daardoor is het net als stickers gemaakt van pvc-vrij vinyl een milieuvriendelijke sticker. Als je YUPO Tako stickers opnieuw wil gebruiken, moet je de plakkant even afwassen met schoon water. Daarna is die weer net als nieuw. Op de YUPO Tako kan geen afwerkingslaag aangebracht worden. Door een extra laag aan te brengen wordt de sticker zwaarder en blijft die minder goed zitten.