YUPO Jelly

YUPO Jelly is een transparante folie gemaakt van polypropyleen. De folie lijkt op het materiaal YUPO Tako. Net als bij de YUPO Tako plakt de folie aan de ondergrond met kleine zuignapjes in plaats van lijm. Stickers van dit materiaal horen daarom bij de lijmvrije stickers. Ook is het materiaal te gebruiken voor gladde ondergronden, zoals glas, pvc en aluminium.

 

Plaatje van een inktvis. YUPO Jelly plakt aan de ondergrond met zuignapjes, die lijken op die van een inktvis. .

Andere eigenschappen materiaal

YUPO Jelly stickers kunnen net als YUPO Tako stickers meerdere keren gebruikt worden. De achterkant van het materiaal kan schoongemaakt worden met water, waarna je de sticker opnieuw kunt gebruiken. De sticker is eenvoudig op te plakken, zonder dat je last hebt van luchtbellen. Ben je niet tevreden over de plek? Dan haal je hem er gewoon vanaf en plak je hem opnieuw. Het materiaal waarvan de sticker gemaakt is is volledig recyclebaar en bevat geen pvc. Daarom is het een milieuvriendelijke sticker.

Verschil met andere lijmvrije stickers

De YUPO Jelly lijkt qua eigenschappen heel erg op de YUPO Tako. Er is een belangrijk verschil. De YUPO Jelly is transparant en de YUPO Tako is wit. De sticker lijkt ook op de statische sticker. Statische stickers kunnen echter niet op elektrische apparatuur geplakt worden vanwege de statische lading waarmee de sticker aan het oppervlakte plakt. Bij de YUPO Jelly heb je daar geen last van. Statische stickers kunnen wel buiten gebruikt worden. De YUPO Jelly niet.

YUPO Jelly als raamsticker

Omdat het materiaal waarvan de sticker gemaakt wordt transparant is, kan dit ook goed gebruikt worden voor raamstickers. Het voordeel ten opzichte van raamstickers is dat je deze gemakkelijk kunt verwijderen en meerdere keren kunt gebruiken. Handig voor winkeliers die meerdere keren per jaar een kortingsactie hebben. Raamstickers hebben weer als voordeel dat er meer mogelijkheden zijn qua bedrukking en plakken. Meer informatie daarover vind je op de pagina over raamstickers. De YUPO Jelly heeft nog een nadeel. Het materiaal is vergeleken met andere materialen nog erg prijzig. Daarom zitten deze stickers nog niet bij alle stickerfabrikanten in het assortiment.