Vloerstickers

Met vloerstickers heb je een extra plek om de aandacht te trekken. Vandaar dat ze onder andere in winkels worden gebruikt. Je kunt er een actie of aanbieding mee aangeven. Je kunt ze ook gebruiken om klanten een bepaalde route te laten lopen. Vloerstickers worden daarom ook wel in ziekenhuizen, magazijnen en parkeergarages gebruikt om looproutes aan te duiden.

Strepen op de vloer. Een voorbeeld van vloerstickers.

 

Bepaalde zaken markeren

Ook kun je vloerstickers gebruiken om bepaalde dingen te markeren. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat bepaalde parkeerplaatsen alleen voor een bepaalde doelgroep bestemd zijn, zoals invaliden of bewoners. Daarnaast kun je ze ook gebruiken om aan te geven waar iemand moet wachten. Dat soort lijnen zie je bijvoorbeeld in apotheken, gemeentehuizen en ziekenhuizen, zodat degene die aan de beurt heeft voldoende privacy heeft.

Eigenschappen vloerstickers

Vloerstickers lijken op gewone vinylstickers. Er is echter een belangrijk verschil. Deze stickersoort wordt altijd afgewerkt met een afwerkingslaag. In de meeste gevallen zal dat een vloerlaminaat zijn. Een laminaat zorgt er voor dat de sticker niet te snel slijt. Omdat er over vloerstickers heen gelopen wordt, hebben zij meer te verduren dan bijvoorbeeld een sticker die op een raam geplakt is. Het verschil tussen een gewoon laminaat en een vloerlaminaat is dat een vloerlaminaat ook nog een antisliplaag bevat, zodat je veilig over de sticker heen kunt lopen. Daarom is het belangrijk dat als je op zoek bent naar een sticker voor een bepaalde toepassing je de juiste sticker bestelt en geen papieren stickers of gewone vinylstickers.

Mogelijkheden vloerstickers

Bij de meeste stickerfabrikanten kun je vloerstickers van wit en transparant vinyl bestellen. Een aantal fabrikanten biedt ook de optie van High Tack vinyl aan. Dit vinyl heeft een extra krachtige lijmlaag, waardoor de sticker nog beter blijft zitten. Dit materiaal hecht daarom ook op vloeren die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten. Stickers gemaakt van High Tack vinyl zijn wel lastiger te verwijderen dan stickers van gewoon vinyl. Houd daar dus rekening mee.