Machinestickers

Machinestickers worden veel gebruikt om op machines te plakken. Vandaar de naam machinestickers. Je kunt daarbij denken aan machines in fabrieken, maar ook medische apparatuur, gereedschap, snoep-, drank- en geldautomaten, airconditioners en alarmsystemen.

Voorbeeld van machinestickers

Gebruik machinestickers

Machinestickers worden veel gebruikt om mensen te informeren. Je kunt ze gebruiken als:

  • gebruiksaanwijzing;
  • gevarensticker;
  • gebodssticker;
  • verbodssticker.

Ook worden deze stickers gebruikt om gereedschap te merken. Zo weet je precies welk materieel van wie is. Dit is onder andere handig als jij of je personeel veel op de bouw werkt waar ook andere bedrijven werkzaam zijn.

Eigenschappen sticker

Machinestickers worden standaard gemaakt van High Tack vinyl. Dit type vinyl heeft een extra krachtige lijmlaag. Daardoor blijft die beter zitten dan gewoon vinyl. Ook kan dit vinyl op ondergronden geplakt worden die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten. Gewoon vinyl blijft op dat soort ondergronden minder goed zitten.

Extra afwerking op de sticker

Over een machinesticker wordt altijd een laminaat aangebracht. De stickers hebben vaak veel te verduren, omdat ze bloot gesteld worden aan vloeistoffen zoals schoonmaakmiddelen, water en olie. Zou je geen laminaat gebruiken, dan kan de inkt aangetast worden. Je hebt twee soorten laminaat. Eén die bescherming biedt tegen uv-straling en één die daar geen bescherming tegen biedt. Informeer bij je leverancier welk soort laminaat zij gebruiken. Ook kun je kiezen uit mat en glanzend laminaat.

Overige mogelijkheden

Machinestickers zijn ook te gebruiken als keuringsstickers. Gereedschap en apparaten moeten om de zoveel tijd gekeurd worden. Met een keuringssticker geef je aan wanneer die keuring is geweest. De stickers die je daarvoor gebruikt moeten bestand zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Vandaar dat machinestickers daar ook voor te gebruiken zijn. Door de extra krachtige lijm zijn de stickers ook lastig te verwijderen. Dit is handig, want je wil natuurlijk niet dat er gefraudeerd wordt met de keuringen. Uiteraard kun je ook speciale keuringsstickers bestellen. Machinestickers zijn ook handig in andere situaties waarbij het belangrijk is dat de sticker goed blijft zitten.