Lijmvrije stickers

Er zijn verschillende stickers die niet met lijm aan de ondergrond plakken, maar op een andere manier. Lijmvrije stickers zijn de:

•    YUPO Tako;
•    YUPO Jelly;
•    statische sticker;
•    magneetsticker.

Doordat er geen lijm gebruikt wordt, kun je deze stickers makkelijk verwijderen. Heb je na het verwijderen geen last van lijmresten. Ook kun je deze stickers meerdere keren gebruiken.

Lijmvrije stickers worden geplakt zonder lijm.

YUPO Tako en YUPO Jelly

De YUPO Tako plakt aan de ondergrond met hele kleine zuignapjes, net als een octopus. Deze zuignapjes zijn zo klein, dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Het materiaal waarvan de YUPO Tako is gemaakt is zelfhechtend polypropyleen. Dit bevat geen pvc. Daardoor is het volledig te recyclen. YUPO Jelly is ook gemaakt van zelfhechtend polypropyleen. Het verschil met de YUPO Tako is dat YUPO Jelly transparant is, terwijl YUPO Tako  wit is. Beide soorten zijn alleen binnen te gebruiken.

Statische stickers en magneetstickers

Statische stickers zijn gemaakt van statisch vinyl. Dit materiaal plakt met statische lading aan de ondergrond. Statisch vinyl is zowel in wit als transparant vinyl verkrijgbaar. Het is ook alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Magneetstickers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Ze worden ook veel gebruikt als autostickers voor bedrijven die alleen een tijdelijke belettering willen. Magneetstickers zijn gemaakt van magneetfolie en kunnen op alle metalen ondergronden geplakt worden.

Lijmvrije stickers zijn herbruikbaar

Lijmvrije stickers zijn meerdere keren te gebruiken. Zo kun je de plakkant van de YUPO Tako wassen met gewoon water, waarna je hem opnieuw ergens kunt opplakken. Omdat je dit soort stickers meerdere keren kunt gebruiken zijn die onder andere handig als je meerdere keren in het jaar dezelfde actie hebt. Je hoeft dan niets nieuwe stickers te laten maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sticker voor op je winkelruit? Dan kun je in plaats van een gewone raamsticker ook een statische sticker, YUPO Tako of YUPO Jelly gebruiken.