High Tack vinyl

High Tack vinyl is een van de vele soorten vinyl waaruit je kunt kiezen als je stickers wil bestellen. Dit type vinyl wordt ook wel Hi-Tack vinyl genoemd. Het is een witte vinylsoort die een extra krachtige lijmlaag heeft. Daardoor hecht dit materiaal ook op ondergronden die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten. Verder is High Tack vinyl hetzelfde als gewoon wit vinyl.

High Tack vinyl

Diverse toepassingen materiaal

High Tack vinyl wordt voor verschillende soorten stickers gebruikt. Het gaat daarbij om stickers die goed moeten blijven zitten, zoals:

  • barcodestickers;
  • keuringsstickers;
  • machinestickers;
  • vloerstickers;

Over vloerstickers wordt vaak heen gelopen. Daarom is het belangrijk dat deze goed blijven plakken. Vandaar dat je bij dat type stickers niet alleen kunt kiezen uit wit en transparant vinyl, maar ook uit High Tack vinyl. Vloerstickers worden altijd afgewerkt met een vloerlaminaat. Dit beschermd de sticker tegen slijtage. Ook bevat het een antisliplaag. Daardoor kun je veilig over de stickers heen lopen.

Barcodestickers en keuringsstickers

Voor barcodestickers wordt in plaats van gewoon vinyl soms ook High Tack vinyl gebruikt. Barcodestickers worden veel gebruikt om streepjescodes en serienummers op artikelen te plakken. Overigens heb je tegenwoordig ook QR-codes. Deze codes kun je scannen met een speciale app waarbij je extra informatie krijgt, zoals bijvoorbeeld een webadres of achtergrondinformatie. High Tack vinyl wordt ook voor keuringsstickers gebruikt. Overigens kun je als je keuringsstickers wil bestellen ook nog kiezen uit gewoon wit vinyl en ultra destructable. Welke vinylsoort het beste is, hangt af van wat je het belangrijkste vindt. Zo is de ene vinylsoort makkelijker te verwijderen dan de andere vinylsoort. Op de pagina van keuringsstickers vind je hier meer informatie over.

Machinestickers zijn altijd van High Tack vinyl

Voor machinestickers wordt altijd High Tack vinyl gebruikt. Machinestickers moeten bestand zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Dit soort stickers moet niet alleen bestand zijn tegen water en uv-straling, maar ook tegen agressievere stoffen zoals olie en schoonmaakmiddelen. Vandaar dat machinestickers niet alleen een krachtigere lijmlaag hebben, maar ook altijd een extra beschermlaag (laminaat) krijgen.