Statisch vinyl

De meeste stickers worden gemaakt van zelfklevend vinyl. Je hebt echter ook statisch vinyl. Dit vinyl plakt aan de ondergrond door middel van statische lading. Er wordt dus geen lijm gebruikt. Statisch vinyl is geschikt voor alle gladde ondergronden. Bij statisch vinyl is het niet mogelijk een extra beschermlaag op de sticker aan te brengen. Vandaar dat ze alleen geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. Statisch vinyl kan niet op alle elektrische apparaten geplakt worden. Zijn statische stickers daar niet geschikt voor, gebruik dan YUPO Tako stickers of YUPO Jelly stickers.

Plaatje van lichtflitsen. Statisch vinyl plakt aan de ondergrond met statische lading.

Mogelijkheden statisch vinyl

Statisch vinyl is leverbaar in wit en transparant vinyl. Bij de transparante versie kun je nog kiezen hoe je de afbeelding of tekst op de sticker gedrukt wil hebben. Dit kan handig zijn als je de sticker op een raam wil plakken. Net als bij raamstickers kun je bij de statische sticker er voor kiezen om de sticker aan de binnenkant van het raam te plakken terwijl de afbeelding aan de buitenkant zichtbaar is. Het voordeel hiervan is dat je geen extra beschermlagen nodig hebt om de sticker te beschermen, want het glas voldoet dan als extra bescherming. Een ander voordeel is dat anderen je sticker niet kunnen verwijderen. Dit is bijvoorbeeld handig voor winkeliers die een actie of aanbieding onder de aandacht willen brengen.

Voordelen statisch vinyl

Uiteraard kun je als je een sticker op een raam wil plakken ook kiezen voor een gewone raamsticker. Het voordeel van een statische sticker is echter dat je geen last hebt van lijmresten op het moment dat je de sticker verwijderd. Ook kun je statische stickers opnieuw gebruiken. Dit is handig als je bijvoorbeeld meerdere keren per jaar dezelfde actie hebt. Gewone vinylstickers kun je niet vaker gebruiken. Ben je op zoek naar een sticker die je vaker kunt gebruiken? Dan kun je ook magneetstickers, YUPO Tako stickers of YUPO Jelly stickers gebruiken. Welke het handigste is hangt af van waar je de sticker voor wil gebruiken.