Losse stickers of niet?

Krijg je losse stickers of niet? Dat hangt onder andere af van het formaat dat je bestelt. Bij de meeste stickerleveranciers worden kleine stickers – kleiner dan 5 centimeter – vaak op vel geleverd. Daardoor kun je de stickers makkelijker van de backing afhalen. Ook heb je geen last van allerlei rondzwervende stickertjes. Grotere stickers worden vaak los geleverd. Al dan niet met een slit aan de achterkant.

Behalve losse stickers kunje ook stickers op rol krijgen, zoals te zien is op de afbeelding.

Losse stickers of niet?

Bij een aantal stickerleveranciers is het mogelijk om ook grotere stickers op vel geleverd te krijgen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen als je dit makkelijker is bij het opplakken van de stickers of als je geen grote berg losse stickers wil hebben. Vaak is dit wel iets duurder. De meeste leveranciers kiezen namelijk voor de goedkoopste methode om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden. Als je dan iets wil dat afwijkend is, moet je daar vaak meer voor betalen.  Informeer daarom altijd wat het extra kost. Want soms zijn de kosten zo hoog dat je beter voor een andere optie kunt kiezen.

Stickers op rol

Behalve los of op vel kun je gewone papieren stickers en gewone vinylstickers ook op rol krijgen. Wel geldt daarbij een maximale grootte. Stickers op rol zijn meestal niet breder dan 32 centimeter en niet langer dan 50 centimeter. Dit heeft te maken met de rollen die in de machine passen. Als je je stickers op een rol geleverd wil hebben, moet je dit vaak apart aangeven tijdens het bestellen. Bij stickers op rol zijn afwerkingslagen als laminaat niet mogelijk. Stickers op rol zijn verkrijgbaar in de vaste vormen rond, ovaal, vierkant en rechthoek.

Voordelen stickers op rol

Stickers op rol hebben een aantal voordelen. Zo passen de rollen in etiketteermachines en dispensers. Dit kan makkelijk zijn bij het aanbrengen. Ook heb je geen last van allerlei losse stickers, die kunnen gaan rondzwerven. Stickers op rol worden daarom veel gebruikt voor spaaracties in supermarkten en andere winkels. Het is handig voor de kassamedewerker die exact het juiste aantal kan afscheuren. En de klant heeft geen last van allerlei losse stickers in zijn portemonnee.