Papier

Zelfklevend papier wordt veel gebruikt als materiaal voor stickers. Papieren stickers zijn niet waterbestendig. Daardoor zijn ze alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken. Heb je een sticker voor buiten nodig? Kies dan voor een sticker van vinyl.

Voordelen van papier

Ondanks dat papieren stickers niet waterbestendig zijn, worden ze toch nog veel gebruikt. Een belangrijke reden is dat papier goedkoper is dan vinyl. Daarnaast maakt het voor bepaalde producten niet uit dat de sticker niet watervast is. Zo worden papieren stickers vaak gebruikt als etiketten op voedingsmiddelen.

Papieren stickers in de horeca

Papieren stickers worden ook veel gebruikt voor tijdelijke toepassingen. Zo moet in de keuken van een restaurant bijvoorbeeld aangeven of een bepaald product stoffen bevat waar mensen allergisch voor kunnen zijn, zoals noten of melk. Dit soort stickers hoeft maar kort te blijven zitten. Ook moeten ze juist makkelijk te verwijderen zijn. Dan is het juist een voordeel dat papieren stickers niet waterbestendig zijn. Behalve gewoon papier wordt in deze branche ook veel gewerkt met oplosbaar papier. Dit materiaal lost vanzelf op als het in contact komt met water. Dit materiaal is daarom zeer geschikt voor horecastickers.

Verschillende kleuren papier

Papieren stickers zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Wit, zilver en goud worden veel gebruikt. Net als neonkleuren. Al zie je ook wel andere kleuren. Zo werken ze in de horeca veel met vaste kleuren. Behalve dat in restaurants aangegeven moet worden of een product allergenen bevat, moet ook de houdbaarheidsdatum in de gaten gehouden worden. Je kunt dit doen door op een etiket de houdbaarheidsdatum te zetten. Veel restaurants werken echter ook met het vaste kleurensysteem. Zo staat blauw voor maandag, groen voor dinsdag, enzovoorts.

Papieren stickers op rol

Een andere branche waar veel met gekleurde stickers wordt gewerkt is de detailhandel. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens de uitverkoop gewerkt met gekleurde stickers zonder opdruk. Op producten met een gele sticker krijg je bijvoorbeeld 20 procent korting en op producten met een rode 50 procent. Dit soort stickers kunnen op rol aangeleverd worden. Stickers op rol zijn makkelijk als je veel stickers moet aanbrengen. Ze zijn makkelijk van de rol af te halen en de rollen passen in dispensers en etiketteermachines.