Raamstickers

Raamstickers zijn speciaal ontworpen om op glas te plakken. Raamstickers lijken in veel opzichten op gewone vinylstickers. Ze worden net als veel andere stickers gemaakt van wit of transparant vinyl. Het belangrijkste verschil is dat bij raamstickers de opdruk ook aan de plakkant gedrukt kan worden. Dit heeft als voordeel dat je de sticker aan de binnenkant van het raam kunt plakken, terwijl je de opdruk aan de buitenkant zichtbaar is.

Raamstickers: een voorbeeld.

Verschillende kleurmogelijkheden

Als je raamstickers bestelt, heb je de volgende mogelijkheden:

  • plak aan de buitenkant en zie aan de buitenkant;
  • plak aan de binnenkant en zie aan de buitenkant;
  • plak aan de buiten- of binnenkant en zie aan beide zijden.

De eerste twee opties zijn bij statische stickers ook mogelijk. De optie plak aan de binnen- of buitenkant en zie aan beide zijden is alleen mogelijk met wit vinyl, niet met transparant. De voordelen van aan de binnenkant plakken is dat anderen je sticker niet zomaar kunnen verwijderen. Ook heb je daardoor niet geen extra afwerkingslaag nodig, omdat het raam de sticker al beschermd.

Dekwit bij raamstickers

Bij transparant vinyl zou je er nog voor kunnen kiezen om extra dekwit te gebruiken. Als je voor extra dekwit kiest, wordt er achter de kleuren een extra laag wit geprint. Deze laag zorgt er voor dat de kleuren beter uitkomen. Ook als je wit in je ontwerp hebt zitten, is extra dekwit nodig. Bij wit vinyl wordt hetgeen wit moet worden gewoon leeg gelaten. Zou je dat bij transparant vinyl ook doen, dan wordt dat deel transparant in plaats van wit.

Gebruik raamstickers

Raamstickers kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Zo worden ze onder andere gebruikt in etalages in winkels. Je kunt je bedrijfsnaam en/of –logo er mee op je bedrijfspand aanbrengen. Restauranteigenaren gebruiken ze ook om aan te  geven dat ze bepaalde keurmerken hebben. Ook zijn ze ideaal voor op de achterruit van je auto.

Ook leuk voor thuis

Thuis kun je raamstickers bijvoorbeeld gebruiken met bepaalde feestdagen. Zo kun je met de kerst een leuk winters tafereel aanbrengen op je ruit. Daarnaast kun je ze gebruiken om inkijk te voorkomen. In plaats van een gewone plakfolie kun je ook een leuke afbeelding op je raam plakken.