Magneetfolie

Magneetfolie wordt onder andere gebruikt voor magneetstickers. Het voordeel van magneetstickers is dat deze worden geplakt zonder lijm. Daardoor kun je de stickers gemakkelijk verwijderen en meerdere keren gebruiken. Magneetstickers vallen in de categorie lijmvrije stickers. Andere lijmvrije stickers zijn de YUPO Tako, de YUPO Jelly en de statische sticker.

Een plaatje van een magneet. Magneetfolie plakt aan de ondergrond door de magnetische lading.

Toepassingen magneetfolie

Magneetfolie kan op allerlei metalen ondergronden worden geplakt, zoals:

  • auto’s;
  • archiefkasten;
  • magneetborden;
  • stellingen;
  • koelkasten.

Magneetstickers kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Wil je ze buiten gebruiken, dan is een extra beschermlaag aan te raden. Zo’n laag zorgt er voor dat de magneetsticker extra beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en slijtage.

Magneetfolie op auto’s

Magneetstickers worden veel gebruikt op auto’s om reclame te maken. Wil je in je vrije tijd niet rondrijden met reclame, dan kun je de stickers heel gemakkelijk verwijderen. Een ander voordeel is dat als je de auto wil verkopen, je geen last hebt van lijmresten of beschadigingen van de lak. Wel is het belangrijk dat je de magneetsticker af en toe verwijdert en daaronder schoonmaakt. Vanwege de magnetische werking trekt de folie onder andere ook ijzerdeeltjes die op de weg liggen aan. Maak je dat niet op tijd schoon, dan kan het onder de folie gaan roesten.

Voordelen van magneetfolie

Een voordeel van magneetstickers is dat als je de sticker per ongeluk scheef geplakt hebt, je hem zo kunt verwijderen en opnieuw kunt plakken. Ook heb je geen last van luchtbellen. Daarnaast zijn de magneetstickers ook erg handig als je flexibel wil inspelen op veranderingen. Is een andere indeling van je magazijn noodzakelijk? Magneetstickers haal je er gemakkelijk af en kun je op een andere plek weer opplakken. Magneetstickers zijn in aanschaf wel iets duurder dan gewone vinylstickers. Maar omdat je ze vaker kunt gebruiken, kun je op de lange termijn juist goedkoper uit zijn.