Stickersoorten

Je hebt diverse stickersoorten. De meest voorkomende zijn papieren stickers en vinylstickers. Deze soorten kun je ook weer opdelen in verschillende categorieën. Zo heb je gewoon papier en oplosbaar papier. Qua vinyl heb je nog veel meer verschillende soorten. Deze kun je onderverdelen in stickers voor bepaalde toepassingen, lijmvrije stickers en een aantal aparte stickers die in geen enkele categorie vallen.

Verschillende stickersoorten.

Stickers voor diverse toepassingen

Je hebt stickers die voor een specifiek doel ontwikkeld zijn. Stickersoorten waarvoor dat geldt zijn:

Zo hebben vloerstickers standaard een vloerlaminaat. Dit type laminaat heeft een antisliplaag. Op die manier kan er veilig over de stickers heen gelopen worden. Machinestickers zijn zo gemaakt dat ze beter bestand zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Deze stickers zijn ook bestand tegen alcohol, olie en schoonmaakmiddelen. Andere stickers zijn daar niet altijd tegen bestand.

Lijmvrije stickersoorten

Je hebt ook een aantal lijmvrije stickers. Deze stickers plakken niet aan de ondergrond met lijm, maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door statische lading. Lijmvrije stickers zijn:

Lijmvrije stickers kun je vaker gebruiken. Deze stickersoorten zijn handig als je een tijdelijke campagne hebt. Je kunt de sticker daarna makkelijk verwijderen. Heb je later in het jaar dezelfde actie, dan kun je de stickers weer gebruiken.

Aparte stickersoorten

Je hebt ook nog aparte stickers, zoals doming stickers en milieuvriendelijke stickers. Doming stickers zijn exclusieve en luxe stickers gemaakt van vinyl waar een harslaag over de sticker aangebracht wordt. Deze stickers worden daarom ook wel de koning onder de stickers genoemd. Milieuvriendelijke stickers worden gemaakt van pvc-vrij vinyl.

Stickers op rol

Stickers op rol zijn in wezen hetzelfde als gewone stickers. Ze kunnen zowel van papier of vinyl gemaakt worden. Er is een verschil met andere stickers: de stickers worden op rol aangeleverd. Het voordeel daarvan is dat je gemakkelijk grote hoeveelheden kunt aanbrengen, omdat je ze makkelijk van de rol kunt afhalen. Daarnaast passen de rollen in dispensers en etiketteermachines. Dat laatste is handig als je de stickers machinaal wil aanbrengen. Normaal worden stickers los of op vel aangeleverd.