YUPO Jelly stickers

YUPO Jelly stickers, meestal YUPO Jelly genoemd, zijn net als YUPO Tako stickers gemaakt van zelfklevend polypropyleen. Het enige verschil is dat YUPO Jelly transparant is en YUPO Tako wit. Het folie plakt aan de ondergrond met hele kleine zuignapjes (zoals die van een inktvis) in plaats van lijm. Het materiaal bevat net als de milieuvriendelijke sticker geen pvc en is volledig recyclebaar. Een extra afwerkingslaag is net als bij de YUPO Tako niet mogelijk, omdat de sticker daardoor te zwaar zou worden.

Plaatje van een inktvis. Het folie van YUPO Jelly stickers plakt met kleine zuignapjes, zoals die van een inktvis. .

Gebruik YUPO Jelly stickers

De YUPO Jelly is geschikt voor gladde oppervlaktes. Deze stickers worden onder andere op machines, apparaten, beeldschermen, drankautomaten, computerspelletjes en telefoons gebruikt. De YUPO Jelly kan alleen binnen gebruikt worden. De YUPO Jelly lijkt op een transparante statische sticker. Er is echter een belangrijk verschil. Statische stickers plakken aan de ondergrond met statische lading. Daardoor kunnen statische stickers niet op alle elektronische apparaten geplakt worden.

Nadelen YUPO Jelly

YUPO Jelly stickers zijn ook geschikt om op ramen te plakken. Ze kunnen daarom ook gebruikt worden als raamstickers. Het voordeel ten opzichte van gewone raamstickers is dat je de sticker kan verwijderen zonder dat je last hebt van lijmresten. De YUPO Jelly heeft een nadeel. Vergeleken met andere aparte stickersoorten is hij nog erg duur. Bovendien kan het niet buiten gebruikt worden. Statisch vinyl wel. Statisch vinyl is daarnaast een stuk goedkoper en voldoet in de meeste gevallen ook. Vandaar dat dat vaker wordt gebruikt dan de YUPO Jelly. YUPO Jelly is momenteel ook niet bij alle stickerleveranciers verkrijgbaar.

Lijmvrije stickersoort

Net als de YUPO Tako, de statische sticker en de magneetsticker is de YUPO Jelly een lijmvrije sticker. Daardoor is de sticker gemakkelijk te verwijderen. Heb je geen last van lijmresten. En kun je de sticker meerdere keren gebruiken. Net als bij de YUPO Tako kun je de achterkant met water afnemen. Daarna is de sticker klaar om nog een keer te gebruiken. De YUPO Jelly is daardoor prima geschikt als je meerdere keren per jaar dezelfde actie of aanbieding hebt.